Filip Flisar je povedal, da je zanj bistveno, da se tekmovalci na dogodku zabavajo in ob tem začutijo tekmovalnost. Foto: Samo Vidic
Filip Flisar je povedal, da je zanj bistveno, da se tekmovalci na dogodku zabavajo in ob tem začutijo tekmovalnost. Foto: Samo Vidic

"Kdo se boji kosmatega moža," je Filip Flisar na startu vprašal zbrane tekmovalce in se nekaj trenutkov za tem zagnal po kaninski smučarski progi. Drugega tekmovanja Red Bull Samo gas se je udeležilo sto dvaindvajset tekmovalk in tekmovalcev, ki so se želeli na atraktivni progi pomeriti proti najboljšemu slovenskemu smučarskemu krosistu.

Odprto tekmovanje na Kaninu, ki se ga je s smučmi ali desko lahko udeležil kdor koli, je potekalo v dveh delih – štiri kvalifikacijske tekme in finale. Filip Flisar je vsakič startal 100 metrov za drugimi tekmovalci in jih lovil. Zmagal je zadnji ujet tekmovalec oziroma prvi tekmovalec v cilju.

V finalni vožnji, kamor se je uvrstilo šestdeset najboljših iz kvalifikacijskih skupin, je zmagal domačin Primož Žorč, Flisar pa se je iz ozadja prebil na tretje mesto. Zabavno-športni dogodek na sončnem Kaninu si je ogledalo tisoč dvesto obiskovalcev, ki so bili priča tako dobrim predstavam kot tudi številnim padcem.

Utrinke z dogodka in izjave Filipa Flisarja ter nekaterih sotekmovalcev si lahko ogledate v prispevku RTV Slovenija.

Red Bull Samo gas 2019