Foxy Teens so bile na vrhuncu slave konec 90. let. Foto: Založba
Foxy Teens so bile na vrhuncu slave konec 90. let. Foto: Založba

"Glasba je pomemben sestavni del evropske kulturne raznolikosti. Da bi slavili poletje in glasbo, bomo avgusta delili skladbe iz vseh držav članic, ki gredo hitro v uho," so zapisali.

Tramvaj še stoji je pred leti popularna dekliška skupina Foxy Teens odpela v slovenski komediji Dergi in Roza v kraljestvu svizca iz leta 2004. "Slovenska dekliška skupina s tem osvaja svet kot nevihta," so dodali.

Finsko predsedstvo je med drugim objavilo še povezave do pesmi hrvaške skupine Novi Fosili Za dobra stara vremena, avstrijskega pevca Uda Jürgensa Ich war noch niemals in New York in belgijskega glasbenika Plastic Bertranda Ca Plane Pour Moi.

Za predstavitev Nemčije so izbrali nekoč priljubljen duet Milli Vanili z uspešnico Girl You Know It's True, za Francijo pa Vanesso Paradis s pesmijo iz 80. let Joe Le Taxi, ki je proslavila takrat komaj 14-letno pevko in igralko.

Foxy Teens je bila prva slovenska najstniška pop glasbena skupina, sestavljale pa so jo Gaynor Johnson, Tanja Žagar, Mirna Reynolds, Maja Mauko in pozneje še Špela Grošelj.

Skupina je v svoji izvirni postavi delovala med letoma 1996 in 2005, v tem času pa so izdale pet studijskih albumov (Ujemi ritem, Naj pada zdaj dež, Moja simpatija, Prva ljubezen in Še enkrat).