Ste kdaj že na lastni koži občutili vzdušje beneškega festivala? Foto: Reuters
Ste kdaj že na lastni koži občutili vzdušje beneškega festivala? Foto: Reuters

Kot vsako leto je natanko opoldne z 99 metrov visokega zvonika Campanile, najvišje stavbe v Benetkah, "zaplavala" mlada lepotica in v oblaku pisanih konfetov ter ob ploskanju večtisočglave množice pristala na s soncem obsijanem trgu.

Za angela so tokrat izbrali 22-letno Bianco Brandolini D'Adda, vnukinjo sestre zdaj že pokojnega dolgoletnega predsednika avtomobilskega giganta Fiat Giannija Agnellija.

Slavni trg je bil tudi letos spremenjen v fantastičen čarobni vrt. Italijanski mediji med drugim poročajo o več kot 1.800 različnih vonjavah, razkošju cvetja in ogromnem, zelenem kipu beneškega krilatega leva.

V soboto striptiz na prostem
Že v soboto zvečer je več tisoč ljudi zabaval 80-letni italijanski gledališki igralec Ferruccio Soleri, na odprtem odru pa so pri samo petih stopinjah Celzija in dežju uprizorili striptiz. Po vzoru britanske komedije Do nazga so se slekli trije uslužbenci ameriškega aluminijskega koncerna.

Beneški karneval, ki ima korenine v krščanskem praznovanju, bo letos trajal do 16. februarja. Tokrat se bodo morali Benečani za pozornost medijev boriti tudi z Rimom, ki je v soboto odprl svoj drugi karneval, pa tudi s karnevalom v Viareggiu v Toskani, kjer so glavna značilnost 137-letnega pustovanja papirnate lutke politikov.