Maria Jose Cristerna,
Maria Jose Cristerna, "ženska vampir", je bila tudi v Bogoti v središču pozornosti. Foto: Reuters/EPA

Bila je namreč posebna gostja konvencije tetoviranja, ki jo je gostila kolumbijska prestolnica Bogota, na njej pa so se zbrali največji mojstri poslikave in okraševanja človeškega telesa ter na prizorišču samem osrečevali "stranke" s svojimi umetniškimi uslugami. Največ pozornosti pa je spet pritegnila Maria Jose Cristerna, ki se je je prijel vzdevek "ženska vampir".

35-letna Mehičanka si je poleg številnih tetovaž in piercingov omislila tudi posebne zobne vstavke, ki pričarajo videz vampirskih čekanov, njeno čelo pa krasita vsadka iz titana, ki dajeta videz rogov. Štiri vtetovirane zvezdice na kolenu simbolizirajo njene štiri sinove, zlomljeno srce na stegnu pa njena starša, ki sta umrla zaradi posledic srčne kapi. Prvi piercing si je omislila pri 12 letih, dve leti pozneje pa ji je že uspelo očeta prepričati, da jo je odpeljal po prvo tetovažo.

Maria, ki je sicer odvetnica, pravi, da se sama počuti lepo in ji je vseeno, če jo drugi ne vidijo tako. Cilj njenega umetniškega obdelovanja telesa je ostati zvesta sama sebi in zatrjuje, da si nikakor ne bi odstranila niti ene tetovaže, piercinga ali vsadka. Poudarja, da je resnična lepota to, kar imaš v sebi, najponosnejša pa je na to, da je skrbna mati svojim otrokom.

V priloženih fotografijah si oglejte nekaj utrinkov s sobotne konvencije tetoviranja v Bogoti.