Trumpov hotel so odprli v ponedeljek. Foto: Reuters
Trumpov hotel so odprli v ponedeljek. Foto: Reuters

Le kilometer od Bele hiše, natančneje na aveniji Pennsylvania, so odprli luksuzen hotel Trump International Hotel, ki je v lasti kandidata republikanske stranke za predsednika ZDA.

Družba Donalda Trumpa je z ameriškimi oblastmi sklenila dogovor o 60-letnem zakupu zgradbe, tretje najvišje v Washingtonu, kjer je nekoč svoje prostore imela pošta. Celotna prenova je Trumpovo družbo stala 200 milijonov ameriških dolarjev.

"Hotel smo umestili ne le kot najprestižnejšega v Washingtonu, temveč v ZDA," je Ivanka Trump na kratko komentirala najnovejši posel družine Trump.

Slovesnost ob odprtju bo oktobra, a že prvi dan obratovanja je okoli 40 Trumpovih nasprotnikov pred hotelom protestiralo zoper ameriškega mogotca. Priznana kuharja Jose Andres in Geoffrey Zakarian sta zaradi Trumpovih žaljivih izjav o priseljencih iz Mehike, ki jih je označil za posiljevalce in morilce, celo prekinila sodelovanje s Trumpom in tako ne bosta kuhala v omenjenem hotelu.

Najcenejša nočitev v hotelu, v katerem je 263 sob, stane 895 ameriških dolarjev, največ pa je treba odšteti za predsedniški apartma, in sicer kar 20.000 ameriških dolarjev.