Gasilci obeh Goric že vrsto let odlično sodelujejo. Foto: Mateja Pelikan/GO 2025 Nova Gorica.
Gasilci obeh Goric že vrsto let odlično sodelujejo. Foto: Mateja Pelikan/GO 2025 Nova Gorica.

Pandemija koronavirusne bolezni 19 je močno zarezala v življenje ljudi ob meji. Mejna črta je znova razmejila mesti Gorica in Nova Gorica. Gasilci z obeh strani so danes dokazali, da so tudi v takšnih razmerah tesno povezani.

Foto: Mateja Pelikan/GO 2025 Nova Gorica
Foto: Mateja Pelikan/GO 2025 Nova Gorica

Goriška mavrica, ki je danes zasijala nad Trgom Evropa, ima močno sporočilo, ki prihaja z obeh strani meje. "Je neki simbol, ki skozi ves čas boja proti koronavirusu daje jasno vedeti, da bo še vse v redu," pojasnjuje Aleš Markočič, direktor gasilske enote Nova Gorica, in dodaja: "Zavedati se je treba, da za nas meja ne obstaja, niti za gasilce, predvsem pa ne takrat, ko bo elementarna nesreča, vsekakor bomo morali pomagati drug drugemu."

Gasilci obeh Gorici odlično sodelujejo že leta in današnja akcija je le ena od številnih skupnih akcij ob meji. "Zelo lep dogodek, ki združuje dva naroda, italijanskega in slovenskega, še posebej nas kolege gasilce. Ta mreža nas je na žalost razdvojila, zagotovo ne zaradi slabih odnosov, ampak zaradi covida-19. Pričakujemo, da bo umaknjena, da se ponovno povežemo, kot smo to vselej počeli s slovenskimi kolegi," pravi poveljnik gasilske enote Gorica Alessandro Giuseppe Granata.

Gasilska mavrica povezala obe Gorici