Hindujci so prepričani, da pitje kravjega urina pomaga pri številnih težavah. Foto: AP
Hindujci so prepričani, da pitje kravjega urina pomaga pri številnih težavah. Foto: AP

Dogodek v New Delhiju je organiziral vodja Vseindijske hindujske zveze (Akhil Bharat Hindu Mahasabha) v upanju, da se bodo tako ubranili virusa.

Nekateri višji člani hindujske nacionalistične stranke indijskega premierja Narendre Modija namreč trdijo, da tako kravji urin kot kravji iztrebki lahko preprečijo in zdravijo covid-19.

Za hindujce so krave svete živali.

Foto: AP
Foto: AP

"Kravji urin pijemo že 21 let, tudi kopamo se v kravjakih. Nikdar nismo čutili potrebe po uživanju angleških zdravil," je povedal Om Prakaš, eden izmed udeležencev zabave.

Opozorila proti tradicionalni medicini

Suman Harprija, poslanec v severovzhodni zvezni državi Asam, je na seji na začetku meseca poslancem dejal, da bi kravji urin in iztrebke lahko uporabili za zdravljenje bolezni covid-19.

Strokovnjaki vztrajno opozarjajo, da tako kravji izločki kot tudi nekateri drugi elementi tradicionalne medicine ne zdravijo okužb oz. bolezni, kot je novi koronavirus ali rak.

"Nobene znanstvene podlage ni v prepričanju, da bi tovrstna tradicionalna medicina lahko preprečila koronavirus," je za DPA povedal virolog in raziskovalec tradicionalne medicine Debprasad Čatopadhjaj. "Kravjaki in kravji urin so odpadni material, nobenih testov ni, ki bi potrdili ali dokazali, da so zdravju koristni."

Indija ima po zadnjih podatkih 84 potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom.