Hiša v Queensu je navedena tudi na Trumpovem rojstnem listu. Foto: Reuters
Hiša v Queensu je navedena tudi na Trumpovem rojstnem listu. Foto: Reuters
false
Trump je v tej hiši preživel prva leta življenja. Foto: Reuters

Razkošno domovanje v newyorškem Queensu je leta 1940 zgradil Donaldov oče Fred in je navedeno tudi na njegovem rojstnem listu. Tam je preživel prva leta svojega življenja, družina Trump se je v večjo opečnato hišo v bližini preselila, ko je bil star štiri leta.

Hiša, ki jo je navdihnil tudorski slog, poznogotski umetnostni slog v 16. stoletju v Angliji, je bila za 1,8 milijona evrov prodana dva meseca po Trumpovi izvolitvi na predsedniški stolček, zdaj pa jo novi lastniki oddajajo, poroča BBC.

Na Airbnbju se je pojavil oglas, v katerem poudarjajo, da objava na noben način ni povezana z Belo hišo, dodajajo pa, da je to "edinstvena priložnost, da bivate v domovanju aktualnega predsednika".

Prostora je za 20 ljudi
Cena: 777 ameriških dolarjev oziroma 661 evrov na noč, v hiši pa lahko prenočuje do 20 ljudi. Ima pet spalnic in tri kopalnice, v neposredni bližini je postaja podzemne železnice, nadaljuje oglas. Ena od sob že ima stalnega stanovalca. Prepovedane so domače živali in zabave, na voljo pa je zajtrk.

"Ni se veliko spremenilo od časov, ko so tukaj živeli Trumpovi. Kuhinja je še vedno originalna in razkošno pohištvo ponazarja njihov slog in razkošje," je zapisano.

Hiša pa skriva še en "bombonček" - kartonastega Donalda Trumpa v naravni velikosti. "Je odlična družba za gledanje Fox News pozno v noč," pravi oglas, ki si ga v celoti lahko ogledate tukaj.