Pismi sta 10. januarja poslali sestri Mia in Matea iz hrvaškega obmorskega naselja Kaštel Novi, ki je od Visa oddaljen slabih 58 km zračne razdalje. V steklenici je Filip našel še tretje pismo Danijele, ki pazi deklici. Danijela se v svojem pismu predstavi in zaželi prejemniku zdravja, sreče in ljubezni.

Pisma v steklenici. Foto: Pixabay
Pisma v steklenici. Foto: Pixabay

Matea v besedilu zapiše, da je pravkar končala domačo nalogo, in doda, da obiskuje 3. razred osnovne šole. "Želim vam srečno plovbo po Jadranskem morju," še zaključi Matea. S podobnim, a malce krajšim zapisom se ji je pridružila tudi sestra Mia.

Na Hrvaškem se je že začelo iskanje obeh deklic in njune skrbnice Danijele. A v pismih poleg imen deklic in skrbnice, kraja in datuma pisanja na žalost ni dodatnih informacij, ki bi pomagale pri iskanju avtoric. Kljub temu se je Filipova mama Ivana Nikolić Božić odločila, da bo z deklicama poskušala priti v stik, za zdaj še brez uspeha. Hrvaški mediji prosijo vsakogar s kakršno koli informacijo o avtoricah, da posredujejo informacije na lokalni portal ter pomagajo mlademu Filipu odgovoriti na prejeta pisma.