Vodka je spet na varnem. Foto: Reuters
Vodka je spet na varnem. Foto: Reuters

"Ne vem, kaj se je zgodilo s pijačo, steklenica je bila prazna," je dejal predstavnik köbenhavnske policije Riad Tooba. Brian Ingberg, lastnik lokala Cafe 33 bar, v katerem je bila na ogled dragocena steklenica, pa ni bil prav nič žalosten, da so neznanci pustili "le" steklenico.

Prav steklenica, narejena iz treh kilogramov zlata in treh kilogramov srebra ter z zamaškom, okrašenim z diamanti, je bila namreč nekaj posebnega. Njena vrednost je ocenjena na okrogel milijon evrov.

"Presrečen sem, da je policija izsledila steklenico. Bog vodke nas je rešil," je dejal. Dodal je, da v skladišču hrani še nekaj enake vodke, s kakršno je bila napolnjena tudi omenjena steklenica, tako da jo bo kmalu spet napolnil in postavil vsem na ogled v svoj lokal, v katerem se na policah bahajo različne redke izdaje te alkoholne pijače.

Nadzorne kamere so 2. januarja posnele neznanca, ki je s steklenico zbežal iz lokala. Ingberg je takrat pojasnil, da steklenica ni njegova, ampak mu jo je za šest mesecev posodilo avtomobilsko podjetje Dartz Motor Company s sedežem v Latviji, piše BBC.

Steklenica se je sicer pojavila tudi v enem izmed delov nadaljevanke Hiša iz kart (House of Cards) kot darilo ruskega predsednika ameriškemu kolegu.