Jovanka na stara leta živi v skromnih razmerah, zato se toliko bolj razveseli daril. Foto: RTV SLO
Jovanka na stara leta živi v skromnih razmerah, zato se toliko bolj razveseli daril. Foto: RTV SLO
Jovanka in Tito
Niti srbski politiki ne pozabijo na Jovanko med prazničnimi dnevi. Foto: RTV SLO

Jovanka se že dve desetletji bolj ali manj skriva pred očmi javnosti, a to še ne pomeni, da so ljudje nanjo pozabili, saj ji številni še zdaj pošiljajo darila.

Obiskala sta jo tudi srbska politika
Niti sneg pa ni ustavil srbskega ministra za delo in beograjskega župana, da ne bi obiskala nekdaj prve dame Jugoslavije Jovanke Broz. Seveda pa ji tudi onadva v prazničnem času nista pozabila prinesti daril. Podarila sta ji cvetje in darilo, katerega vsebine nista želela razkriti. Jovanka naj bi bila njunega obiska zelo vesela, saj ceni majhne pozornosti. Po njunih besedah je videti odlično in nima nikakršnih težav, saj so v njeni vili v elitnem delu Beograda končali vsa dela, tako da zdaj njena streha več ne pušča in nima več nikakršnih težav, če dežuje ali sneži. Številni so opozarjali na nemogoče razmere, v katerih živi Jovanka, saj naj bi v veliki vili uporabljala le dve sobi, ker je v preostale kapljala voda, če je deževalo ali snežilo.

Jovanka prejema mesečno 1.000 evrov pokojnine, pred kratkim pa je tudi dobila osebno in zdravstveno izkaznico, ki ju do zdaj ni imela.