Družbeni odnosi so se v času samoosamitve zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa premaknili na nove tehnologije. Stiki se v glavnem ohranjajo prek komunikacije na družbenih omrežjih, kjer potekajo tudi razne akcije. Nekaj nasvetov, kako pomembno je, da ostanemo doma, so nam zaupali tudi znani Slovenci.

Ostanimo doma: Vlado Kreslin
Ostanimo doma: Peter Prevc
Ostanimo doma: Rosvita Pesek
Ostanimo doma: Blaž Janc

30 sekund in skoraj 100.000 poslušalcev

Na Valu 202 sprejemajo vaša sporočila za lažje in mirnejše prebijanje časa, preživetega doma. "Urimo svoje glasove, hitre prste in ritme v telesu. Prihajamo iz velike družine, zato v tem času še toliko bolj cenimo tople družinske odnose," pravijo Maša, Karin in Vid.

Nagovorite poslušalce tudi vi.

Akcija #ostanidoma se nadaljuje

V teh dneh so zagotovo že nastale nove fotografije, videoposnetki in zamisli, ki nam jih lahko pošiljate na naš Facebook ali na elektronski naslov mmc-uredniki@rtvslo.si (v tem primeru se podpišite), veseli jih bomo tudi na Instagramu (tam označite @mmcrtvslo ali uporabite ključnik #ostanidomammc).

Nekaj najnovejših objavljamo spodaj.

Kaj početi?

Renata Vlaovič iz Prekmurja: "Živimo v mirni vasi z velikim vrtom, zato otroci skačejo po trampolinu, se gugajo (vse na dvorišču), nabiramo vsak dan regrat, do bližnje Mure gremo dvakrat tedensko nabirat čemaž in ga vključujemo v prehrano, kuhamo jedi, ki zahtevajo več časa. Porabili bomo zaloge hrane v shrambi in zamrzovalniku (buča, špinača, paradižnikova omaka). Kartamo enko, igramo se človek ne jezi se, rummy. Hčerka vadi klavir, jaz pa sem braloholik, zato preberem približno 150 strani dnevno. Hčerka vsak večer teče med polji, popoldne gremo na sprehod po poljskih poteh. Kaj bom še počeli? Pospravili garažo, zalili rože, zelišča, pospravili omare."

"Ostani doma in spremeni jedilno mizo v površino za namizni tenis." (Tina Oberstar)
Na Ptuju si čas krajšajo z ustvarjanjem lesenih izdelkov. (Dragica Vogrinec)
Na Ptuju si čas krajšajo z ustvarjanjem lesenih izdelkov. (Dragica Vogrinec)
"Zaposlitev za ves teden." (Melita Mučič)