Kozarec vina, prijetna glasba, dobra hrana ... in že bo vaša. Foto: EPA
Kozarec vina, prijetna glasba, dobra hrana ... in že bo vaša. Foto: EPA
Kako osvojiti žensko? Povabite jo na večerjo.

Ekipa znanstvenikov iz londonskega University Collegea je razvila posebno matematično formulo in osvajanje opisala kot skupek iger za iskanje najboljšega načina, kako očarati žensko.

Njihovi izsledki so pokazali, da naj bi drago darilo pokazalo, da ima moški z žensko resne namene, pri tem pa se mora paziti na tako imenovane lovke na denar, ki ga bodo zapustile, ko bodo od njega dobile vse, kar si želijo.

Po besedah Petra Sozouja iz omenjene univerze bodo moški ženski le redko podarili nekaj dragocenega, če zanjo niso dolgoročno zainteresirani. Poceni darila pa ne navdušujejo deklet, je še dodal Sozou.

Če pa bo moški ponudil drago darilo brez prave vrednosti, kot je na primer večerja ali karte za v gledališče, ne bo ničesar izgubil v primeru, da dobi košarico. Saj, če moški ženski ni privlačen in zanimiv, najverjetneje tudi ne bo sprejela njegovega povabila, so še razkrili znanstveniki. Ti trdijo, da je darovanje del osvajanja pri ljudeh in nekaterih vrstah živali, s katerimi želi samec narediti dober vtis na samico. Sicer je izredno pomembna fizična privlačnost, a darovanje pomaga.