Jenny Berggren ostaja vse, kar so nekoč bili Ace of Base. Foto: YouTube
Jenny Berggren ostaja vse, kar so nekoč bili Ace of Base. Foto: YouTube
S podobnim projektom pa se z odra na oder seli tudi David Hasselhoff s svojim "ultimativnim partyjem nostalgikov". Foto: EPA

Natančneje - ti izvajalci niso nikamor šli. 11. oktobra si bodo delili oder arene v Beogradu v okviru turneje, na kateri si podaljšujejo življenjsko dobo s preigravanjem starih uspešnic. A še to ne v popolnih zasedbah.

Podobni festival pa bi se moral zgoditi pred nekaj dnevi na Hrvaškem, kjer bi bil v osrednji vlogi David Hasselhoff, toda na koncu je bil dogodek odpovedan.

"Barve" Ace of Base - Abbe 90. let prejšnjega stoletja - bo predstavljala le pevka Jenny Berggren. Švedi so s singlom Wheel of Fortune leta 1992 prebili domače meje in začeli sodelovati s producentom Johnom Ballardom, ki je tudi bil osrednji krivec za vse njihove naslednje uspešnice, kot so All That She Wants (pozeje velika uspešnica čez lužo), The Sign, Beautiful Life ...

Preprosti in melodični evrodisko zvok je ostal vcepljen v koreninah tudi sodobne produkcije (najbolj očitni primer je Evrovizija). Toda člani v skupini so se po uspehu nekajkrat zamenjali, toda še vedno izdajali albume z največjimi uspešnicami.

A ne le švedska produkcija, na festivalu, ki ga že zdaj označujejo za največji zbor najbolj priljubljenih izvajalcev plesne glasbe, ki so bili do zdaj organizirani v Evropi, prihajajo še druga legendarna imena. Snap! imajo še danes številni za najboljšo plesno skupino na svetu.

2Unlimited še danes velja za eno izmed najbolj priljubljenih nizozemskih skupin. Technotronic, ki so osvojili svet z uspešnico Pump Up The Jam - imajo nekateri za klasike housa. Napovedujejo pa tudi prihod kanadskega raperja Snowa in prvotno postavo skupine C+C Music Factory z pevko Zelmo Davis in raperjem Freedom Williamsom. La Bouche pa z novo pevko.

Že nekaj dni pred festivalom pa bo v Beograd pripotoval belgijski "velikan" Dr. Alban. Mož za uspešnico It's My Life.