69-letnik poudarja, da obožuje nemški nogomet, saj se mu igra Nemcev zdi čudovita. Foto: Reuters
69-letnik poudarja, da obožuje nemški nogomet, saj se mu igra Nemcev zdi čudovita. Foto: Reuters

Zastava je dolga kar 5,5 kilometra, 69-letni Amjad Hosain pa pravi, da se je njegova ljubezen do evropske države začela, ko je za zdravljenje žolčnih kamnov uporabil nemška homeopatska zdravila.

Izdelovati jo je začel dve leti po tem, in sicer leta 2006, ko je Nemčija gostila svetovno nogometno prvenstvo. Njena izdelava pa še zdaleč ni potekala kot po maslu, saj je moral celo prodati nekaj zemlje, da je lahko kupil dovolj črnega, rdečega in zlatega blaga.

Kot poroča BBC, so ogromno zastavo razkrili v šoli v njegovem domačem mestu Magura, ki je sicer približno 100 kilometrov zahodno od bangladeške prestolnice.

Načrtuje, da bo zastavo razstavil na tamkajšnjem stadionu, če se bo njegova najljubša država na prihajajočem prvenstvu dobro izkazala. "Obožujem nemški nogomet. Njihova igra je res čudovita," je še dodal.

To sicer ni prvič, da je Hosain z zastavo prišel v medije. Med zadnjim svetovnim prvenstvom leta 2014 – ko je bila zastava dolga "zgolj" 3,5 kilometra – mu je nemško veleposlaništvo v Bangladešu podelilo dosmrtno članstvo v klubu oboževalcev nemške nogometne reprezentance, poleg tega pa so mu podarili še reprezentančno majico in poseben certifikat.