Pasja ljubezen. Foto: Reuters
Pasja ljubezen. Foto: Reuters

Ob svetovnem dnevu živali so v mestu Quezon na Filipinih priredili prav posebno modno revijo: pasjo. Po rdeči preprogi so se tako sprehodile nališpane psičke s tiarami ali s kronami iz cvetja na glavah in gizdalinski kužki v svetlikajočih se opravah.

Šlo je le za enega izmed številnih dogodkov, ki jih na širšem območju Manile prirejajo ob svetovnem dnevu živali, 4. oktobru tradicionalno najbolj obiskana je katoliška maša, v kateri duhovnik blagoslovi tako domače ljubljenčke (najpogosteje pse) kot njihove lastnike. 4. oktober je namreč tudi dan, ko v Katoliški cerkvi goduje sv. Frančišek Asiški, ki velja za zavetnika narave in živali, zato se pobožni Filipinci prav njemu priporočajo, da poskrbi za zdravje njihovih ljubljenčkov.

"Za nas so psi kot ljudje, zato jih moramo dati blagosloviti, da ne bi zboleli in da bi še naprej ostali z nami," je tako za Reuters pojasnil lastnik enega izmed psov na modni reviji, Ram de Castro. Marichie Espinas-Flores pa je o svojem pomerancu ponosno povedala: "Je moj prijatelj, kot človeški prijatelji. Če oni niso na voljo, ga vzamem s seboj, ker je majhen, lahko gre z mano kadar koli, in tako imam vedno prijatelja ob sebi, kar mi daje samozavest."