Kolinda naj bi spet sedla v študentske klopi. Foto: EPA
Kolinda naj bi spet sedla v študentske klopi. Foto: EPA

Kot piše hrvaški Jutarnji list, ki se sklicuje na neuradne vire, je predsednica začela šele popoldne sprejemati vodje poslanskih strank, ker je imela zjutraj neodložljive obveznosti na fakulteti političnih znanosti v Zagrebu.

Kolinda naj bi predala dokumentacijo za vpis na doktorski študij - rok za prijavo je bil 20. november, danes pa so opravili pogovore s kandidati, ki se želijo vpisati na doktorat.

Na fakulteti, kot piše Jutarnji, niso želeli uradno potrditi, da je prav hrvaška predsednica med kandidati za vpis na doktorski študij. Na fakulteti so zelo skrivnostni glede Kolindinega domnevnega vpisa, eden izmed profesorjev Dražen Lalić je povedal le, da vse kandidate obravnavajo enako: "Tudi če bi se predsednik ZDA Barack Obama vpisal na doktorat na naši fakulteti, bi ga obravnaval enako kot katerega koli drugega študenta." Dodal je, da imajo enako mnenje tudi drugi njegovi kolegi.

Hrvaška predsednica je magistrirala iz mednarodnih odnosov, tudi na doktoratu pa naj bi izbrala isto smer.

Glede na to, da triletni doktorski študij zahteva veliko časa, ni jasno, kako bo predsednica uskladila predsedniške obveznosti s študijskimi, še piše Jutarnji.