Ljubljana je zasijala v vsem svojem sijaju. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljana je zasijala v vsem svojem sijaju. Foto: MMC RTV SLO
Župan z otroci
Ljubljanski župan se je rade volje odzval na slikanje s svojimi najmlajšimi oboževalci. Foto: MMC RTV SLO

V nekaterih državah novoletne lučke krasijo mesta že nekaj časa, medtem ko je slovenska prestolnica zasijala šele danes v pravem prazničnem vzdušju. Na prireditvi Ljudje prižgimo luči je Zoranu Jankoviću pripadla čast, da prižge novoletne luči v Ljubljani, a je ljubljanski župan pred tem imel govor, v katerem je dejal, da je Ljubljana najlepše mesto na svetu (ljudje so z aplavzom pospremili te županove besede).

Je lepo okrašen tudi vaš kraj? Pošljite slike na Moj splet.

Na Prešernovem trgu smo bili priča skoraj novoletnem vzdušju - na trgu se je namreč zbrala velika množica ljudi, ki so ob kuhanem vinu in prižganih kresničkah z novoletnim odštevanjem skupaj z županom prižgali luči (10, 9, 8 ...) - množica je z aplavzom nagradila pravljično podobo Ljubljane.

Veseli december se je tako pričel, Miklavž bo potrkal na vrata čez nekaj dni, zato bodo v četrtek na Prešernovem trgu odprli Miklavžev sejem, kjer boste na številnih stojnicah lahko kupili darila za vse bližnje. Stojnice, ki bodo odprte vsak dan od 10. do 22. ure, bodo razporejene na Cankarjevem nabrežju, Prešernovem trgu in parku Zvezda.

Vrhunec decembrskega prazničnega vzdušja bo 31. decembra s silvestrovanji na prostem na Prešernovem, Mestnem in Kongresnem trgu. Ni kaj, veseli december je začel in zaenkrat si roke manejo tudi trgovci, saj so ljubljanske trgovine polne ljudi, ki kljub finančni krizi hitijo v nakupe daril svojim najbližnjim.

C. R.