Pri 20 letih je Danesha rodila že šest otrok. Foto: BoBo
Pri 20 letih je Danesha rodila že šest otrok. Foto: BoBo

Danesha Couch iz Kansas Cityja je prvič rodila pred dobrima dvema letoma - 13. aprila 2014 sta na svet prijokala dvojčka Danarius in Desmond, a je Desmond umrl le nekaj minut po rojstvu. "To je bila kar huda izkušnja," pravi Coucheva. Dodala je, da še danes včasih joče, ko se spomni, kaj je takrat prestajala. "Upam pa, da Danarius ne bo čutil praznine in osamljenosti brez brata dvojčka," še pravi.

Le nekaj mesecev po porodu je Danesha spoznala svojega zdajšnjega zaročenca Jeffreyja Presslerja, s katerim sta se kmalu odločila povečati družino. Že 29. maja 2015 je Danesha rodila drugič - dvojčici Delilah in Davino. "To je bil pravi blagoslov," pravi Danesha in dodaja, da jo je mama v smehu že začela klicati "dvojna nadloga".

Nato pa je "na loteriji" zadela še enkrat - 17. junija letos je namreč rodila dvojčici, ki sta ju z zaročencem poimenovali Delanie in Darla. In če ste ob novici pomislili, da je na delu znanost, je Coucheva v pogovoru za ABC News zatrdila, da ni tako: vsi trije pari dvojčkov so bili dvojajčni in spočeti naravno. Znanost je pomagala zgolj pri samem porodu, priznava Američanka, saj so bili otroci rojeni s carskim rezom.

Čeprav gre za res zelo redek pojav in čeprav zveni neverjetno, pa takšna statistika ni nemogoča, je na ABC News ob tem pojasnila vodja ginekološko-porodnega oddelka v bolnišnici v Clevelandu Marjorie Greenfield. Kot je povedala, je rojstvo dvojajčnih dvojčkov odvisno predvsem od genetike, saj so nekatere ženske preprosto bolj nagnjene k temu, da se jim sprostita po dve jajčeci hkrati. A kljub vsemu, priznava Greenfieldova, je morala imeti Coucheva precejšnjo srečo: "Da ji je to uspelo trikrat, je res nenavadno."