Sigurður Hjartarson s primerkom slonjega penisa. Foto: Reuters
Sigurður Hjartarson s primerkom slonjega penisa. Foto: Reuters
Jonah Falcon svojega bogastva ne skriva, a vloge v pornografskih filmih zavrača. Foto: YouTube

Falološki muzej ali po domače kar muzej penisa je Falconu ponudil tudi posmrtno slavo, če jim v oporoki zapusti svoj 24-centimetrski (v stanju erekcije pa kar 34-centimetrski) spolni organ.
"Počaščen sem nad povabilom," jim je v pismu, ki ga citira Huffington Post, odpisal Falcon. "Cenim predanost vašega muzeja znanosti in v čast bi mi bilo, da bi bila moja moškost razstavljena, upam, da nekje med spolnimi priveski kita glavača in severnega medveda ... Upam, da nobeden izmed njiju ne postane ljubosumen. Ali lahko ob tem še predlagam, da naslovite razstavo 'Jona in kit'?" (Referenca na biblično zgodbo, op. a.)

Zvezda dokumentarcev
"V imenu Islandskega falološkega muzeja bi rad rekel, da smo zelo hvaležni in z veseljem sprejemamo donacijo gospoda Falcona," je sporočil Hjortur Gisli Sigurdsson, kurator muzeja in sin ustanovitelja muzeja Sigurðura Hjartarsona.
"Falcon je po vsem svetu znan po svojem nadpovprečnem penisu, naš muzej pa je idealen kraj zanj. Ko bo prišel čas, ga bomo tako lahko razstavili in ohranili za prihodnje generacije. Organ gospoda Falcona bo izjemno obogatil zbirko in bo prav gotovo eden najizjemnejših eksponatov."

Biseksualni Falcon, ki svoj čas večinoma preživlja ob pisanju bloga, sanja pa o pisateljski in igralski karieri, je zaslovel po tem, ko je leta 1999 nastopil v HBO-jevem dokumentarnem filmu Private Dicks: Men Exposed, v katerem so gole moške spraševali o njihovih penisih.
Leta 2003 so nato njegovo zgodbo objavili tudi v reviji Rolling Stone, leta 2006 je nastopil v britanskem dokumentarnem filmu Največji penis na svetu, je pa tudi redni gost radijske oddaje Howarda Sterna.

Američan rad razlaga o tem, kako je odkril "svoj posebni dar" in kako so ga predlani zaradi nenavadne izbokline v hlačah ustavili na letališču in ga poslali na dodaten pregled.

V muzeju več kot 300 eksponatov
Falološki muzej je upokojeni učitelj zgodovine Sigurður Hjartarson odprl leta 1997 v Reykjaviku, v njem pa najdemo več kot 300 primerkov penisov 93 različnih živali, vključno s 17 vrstami kitov, sedmimi vrstami tjulnjev in mrožev, severnim medvedom in gorilo. Po dolžini merijo ti spolni organi od komaj opaznih dveh milimetrov hrčkovega spolnega organa do 1,8 metra dolgega kitovega "orodja".

Muzej je prvi človeški penis dobil leta 2011, ko mu je svoj spolni organ po smrti zapustil Pall Arason, 95-letni islandski turistični vodnik. Arasonov penis in moda, ena bolj priljubljenih atrakcij muzeja, so na ogled v formaldehidu v kozarcu za vlaganje. Ker izvedba ni najbolje uspela, muzej zdaj išče "mlajšo, večjo in boljšo" različico.

To morda ne bo tako težka naloga, saj je kandidatov, ki si želijo posmrtne slave, kar nekaj. Na to temo so pri HBO-ju posneli tudi dokumentarni film The Final Member (Poslednji ud, napovednik v videu spodaj), v katerem sledimo zgodbam več potencialnih darovalcev.
Med njimi je tudi Kalifornijec Tom Mitchell, ki se je zaobljubil, da bo ponosno zastopal ZDA, zato si je svoj penis, ki ga je ljubkovalno poimenoval Elmo, potetoviral z zvezdicami in črtami ameriške zastave.