Zanimivo opravljeni okostnjak na zadnjem sedežu. Foto: AP/Arizonsko ministrstvo za javno varnost
Zanimivo opravljeni okostnjak na zadnjem sedežu. Foto: AP/Arizonsko ministrstvo za javno varnost

V vse več državah, predvsem v ZDA in Kanadi, že nekaj časa spodbujajo uporabo posebnih pasov za avtomobile z več potniki, s čimer želijo spodbuditi t. i. deljenje avtomobilov in s tem zmanjšati onesnaženost okolja. Vsi tisti, ki se na ta pas zapeljejo, čeprav so v avtomobilu sami, morajo plačati cestnino.

A občasno se najde kdo, ki se plačilu cestnine želi na vsak način izogniti. Že pred časom smo poročali o moškem, ki je na sovoznikov sedež posadil izložbeno lutko, oblečeno v majico, ki je imela na glavi čepico in sončna očala.

Zdaj pa so policisti iz ameriške zvezne države Arizona sporočili, da so ustavili 62-letnega moškega, ki je skušal pristojne prelisičiti tako, da je na zadnji avtomobilski sedež posedel (umetnega) okostnjaka, ga oblekel, da je bil videti kot moški, in mu na glavo posadil klobuk. Moškemu so izrekli globo, kaj se je zgodilo z okostnjakom, pa niso sporočili.

Pristojno ministrstvo oz. njegov predstavnik Raul Garcia je ob tem opozoril, da vsako leto odkrijejo okoli 7.000 kršitev tega predpisa.