Abdul Salam Maftun pravi, da do zdaj sploh ni vedel za Justina Trudeauja. Foto: Reuters
Abdul Salam Maftun pravi, da do zdaj sploh ni vedel za Justina Trudeauja. Foto: Reuters

Maftun, pevec na porokah iz vasi v odročni in revni severovzhodni provinci Badakshan, ni nikdar niti slišal za svojega slavnega dvojnika, dokler ni eden izmed sodnikov priljubljenega glasbenega tekmovanja Afghan Star izpostavil njegove neverjetne podobnosti s Trudeaujem.

29-letni Maftun upa, da mu bo laskava primerjava s 47-letnim kanadskim politikom, ki velja za enega najbolj seksi svetovnih voditeljev, prinesla več glasov na afganistanski različici Ameriškega idola.

Zvezda je rojena. Foto: Reuters
Zvezda je rojena. Foto: Reuters

"Ljudje pozabijo moje ime, zato me zdaj kličejo kar Justin Trudeau," je povedal Maftoon za AFP. "Prav ničesar nisem vedel o Justinu Trudeauju, dokler nisem videl fotografij na družbenih omrežjih. Podobnost je povečala moje možnosti za zmago na tekmovanju za 50 odstotkov."

Posnetek pogovora sodnikov na Afghan Staru o podobnosti med Maftunom in Trudeaujem si je do zdaj ogledalo že več 10.000 ljudi. Maftuna na družbenih omrežjih označujejo za "Trudeaujevega izgubljenega brata dvojčka".

Afganistanski pevec je sicer med osmimi tekmovalci, ki prav nocoj čakajo na naslednji krog izločanja, sodniki pa so bili do zdaj z njegovimi predstavami zelo zadovoljni.

"Njegov glas je zelo prepričljiv. Ima tisto od Boga dano vokalno sposobnost," je povedal kanadski glasbenik afganistanskega rodu Qais Ulfat, sodnik, ki je prvi opazil Maftunovo podobnost s Trudeaujem. "Ta tip bi bil lahko naslednji Justin Bieber."

Maftun je med osmimi tekmovalci, ki se bodo nocoj borili za naslednji krog. Foto: Reuters
Maftun je med osmimi tekmovalci, ki se bodo nocoj borili za naslednji krog. Foto: Reuters

Upa, da se srečata

Do zdaj je Maftun svojo ženo in štiri otroke preskrboval s petjem in igranjem na porokah in rojstnodnevnih zabavah, zdaj pa upa, da se mu bodo vrata zaradi podobnosti s Trudeaujem malce bolj odprla.

Njegov naslednji korak bodo tako pevski nastopi, na katerih bo oblečen v Trudeauja.

Čeprav ni prav verjetno, da bo Maftun lahko v kratkem obiskal Kanado, pa vseeno upa, da bo nekega dne srečal svojega kanadskega dvojnika.

"Želim si ga srečati, če bi se strinjal s tem, ker je svetovna osebnost, jaz pa sem revež iz odročnega dela Afganistana," je povedal Maftun, ki uživa v svoji nenadni slavi.

"Ljudje se hočejo fotografirati z mano, mediji pa me prosijo za intervjuje in me označujejo za afganistanskega Justina Trudeauja. Neki popolni neznanec mi je celo kupil obleko, češ da mi bo pomagala, da bom še bolj podoben Trudeauju. Zelo srečen sem zaradi vsega tega."

Pevec, ki je pred šovom talentov nastopal v Tadžikistanu, Uzbekistanu in Združenih arabskih emiratih, namerava prvič nositi podarjeno obleko na Afghan Staru, kar bo sploh prvič, da bo nosil obleko.