Zavetišče za živali okrožja Mitchell, ki ima sedež v bližini Ashevilla v Severni Karolini, je na Facebooku objavilo fotografijo črno-bele mačke po imenu Perdita, dopisalo prošnjo, naj jo nekdo posvoji, nato pa še pojasnilo, zakaj se je tako zelo želijo znebiti: "Mislili smo, da je bolna. Izkazalo se je, da je samo nesramna."

V opisu mačke so nato razkrili še, da je veliko več stvari, ki jih mačka ne mara (psi, otroci, zasedba Dixie Chicks, božič, Disneyjevi filmi in celo objemi), kot tistih, ki jih ima rada: "Pretvarjanje, da je bolna; ždenje v temi; strmenje v tvojo dušo, dokler se ti ne zazdi, da ne boš nikoli več vesel ..."

Glede na to, da mačka ni najprijaznejša, potem verjetno ni presenečenje, da je Perdita samska, družbeno nerodna in da zato išče "človeka, ki se ne znajde najbolje v družbenih interakcijah in ki razume bistvo osebnega prostora".

Zloba kar veje iz nje ...

Vodja zavetišča Amber Lowery je časniku The Charlotte Observer pojasnila, da so Perdito k njim prinesli na večer pred božičem in da kaže, da je stara okoli štiri leta. Najbolj pa jo je presenetila njena sposobnost pretvarjanja in "zloba": "Ko jo zdajle gledamo, kako se obrača po svoji posteljici, vsa ljubka in sladka, si ne morete predstavljati, da je sposobna človeka takoj, ko bi jo želel pobožati, udariti. Mislili smo, da je bolna ali da jo kaj boli, zato smo jo nesli k veterinarju, ta je pa rekel: "Ne, ta mačka je samo zlobna."

Perditina predstavitev na Facebooku je bila, jasno, velika uspešnica in le po nekaj dneh so v zavetišču dobili več kot 115 ponudb za posvojitev. "Perdita ni navdušena nad svojo na novo pridobljeno slavo. Še vedno je ostra kot prej," so ob tem še poudarili v zavetišču.