Pica je premazana z bleščečim premazom, ki ga v Dagwoodsu imenujejo
Pica je premazana z bleščečim premazom, ki ga v Dagwoodsu imenujejo "samorogovo bruhanje". Foto: Instagram Dagwoods

Pico z imenom "Magical AF" (v prostem prevodu "j***no magična") in "samorogovim bruhanjem", kot označujejo bleščice, pečejo v Dagwoods Pizzerii v Santa Monici zahodno od Los Angelesa.

V Dagwoodsu so sicer bleščečo pico začeli peči že decembra lani – a v omejeni seriji. A potem, ko so pico opazili uporabniki družabnih omrežij in glas o njej ponesli na splet, so bili v piceriji prisiljeni, da jo vrnejo na meni, razlaga upravnik Dagwoodsa Mark Peters.

In kot poudarja Peters, je pica tako priljubljena, da bo zdaj ostala na rednem meniju. "Opazil sem, da vsi, od dvoletnih otrok do priletnikov v 70. letih, popolnoma norijo za to pico in jo množično naročajo."

Tematske pice
Pri Dogwoodsu so se sicer v preteklosti že poigravali s tematskimi picami, kot je bila zelena pica za praznik sv. Patrika in pica v obliki marihuaninega lista za 20. april, ko ljubitelji kanabisa praznujejo dan marihuane.

A nobena od omenjenih pic ni požela toliko pozornosti kot bleščeča pica, ki jo je aprila v svoji oddaji omenil tudi priljubljeni satirični voditelj Jimmy Kimmel, ki je sicer hudomušno dejal, da ga ima, da bi zaradi tako bizarne pice požgal celotno picerijo do tal.

A prav Kimmelov "EPP" je vzbudil novo pozornost do omenjene pice, ki so jo tik za tem v Dagwoodsu uvrstili spet v svojo ponudbo.
"Kmalu se vrača pica Magical AF z bleščicami!!! Hvala za omembo, @jimmykimmellive, tudi če te ima zaradi nje, da bi nam požgal restavracijo!" je zapisala picerija na svojem Instagramu ob fotografiji lesketajoče se pice.