Na celjskem sejmišču poteka snemanje oddaje Lijepom našom ‒ Mostovi kulture, ki jo hrvaško občinstvo že skoraj četrt stoletja lahko spremlja na malih zaslonih.

23 let oddaja z glasbo in tradicijo že združuje ljudi, skorajda ni mesta na Hrvaškem, kjer še ni gostovala, tokrat so prišli v Celje. "Lepo je, da se družimo, drug drugega sprejemamo in občudujemo bogastvo obeh kultur," je najprej povedal urednik in voditelj oddaje Branko Uvodić in dodal: "Želimo si, da bi v času, ki ga bomo imeli na voljo, čim bolje predstavili Celje. Naj ljudje vidijo, kaj jih čaka ob prihodu v Celje."

Naša kamera jih je ujela na celjski koči, med snemanjem domačih kulinaričnih dobrot. Sicer 55-članska ekipa je dva dni pripravljala vse potrebno za nocojšnji spektakel.

Celje se promovira na hrvaški javni televiziji

Na odru bodo številni izvajalci predstavili tako slovensko kot hrvaško kulturo, s poudarkom na Celju, kar je več kot odlična priložnost, da knežje mesto privabi še več turistov iz sosednje države.

"Hrvaški trg je četrti tuji trg pri nas. Lani smo imeli 3.800 prenočitev hrvaških gostov, lahko pa rečemo, da je zelo veliko dnevnih obiskovalcev," je pojasnila direktorica Zavoda Celeia Celje Milena Čeko Pungartnik. Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot pa je povedal, da Celje veliko ponuja: "Imamo kaj ponuditi, izjemno bogato zgodovino, ki je tudi zelo lepo prezentirana, lepo urejeno mestno jedro, pa ne nazadnje tudi okolica je čudovita, tukaj je Celjska koča, Šmartinsko jezero, Stari grad in podobno."

V Celju bodo posneli dve oddaji, ki bosta na hrvaški televiziji na sporedu konec marca in v začetku aprila.