Barack in Sasha Obama. Foto: Reuters
Barack in Sasha Obama. Foto: Reuters
false
Malia Obama si je pred nadaljevanjem študija privoščila enoletni premor. Foto: Reuters

potuje po svetu, mlajša hčerka Sasha opravlja poletno delo.

15-letna Sasha streže goste v ribji restavraciji Nancy's na izletniškem otoku Martha's Vineyard, kjer družina Obama pogosto počitnikuje.

Mladenka po navedbah sodelavcev dela na okencu za izdajanje hrane, ki jo gostje vzamejo s seboj. Njene druge naloge naj bi vključevale še strežbo pri mizah in pomoč pri pripravi restavracije za odprtje v času kosila, je prvi poročal časopis Boston Herald.

Na delo je 15-letnico v sredo, ko jo je tam ujel časopis, pospremilo šest tajnih agentov. Ti so sedeli v terenskih vozilih, parkiranih pred lokalom, ter na bližnjih klopeh.

Bela hiša Sashinega poletnega dela ni želela komentirati. Je pa Boston Herald navedel izjavo enega izmed natakarjev v lokalu, kjer mladenka dela pod polnim imenom Natasha: "Spraševali smo se, zakaj tej deklici pomaga šest ljudi, nato pa smo izvedeli, kdo je."

Družina Obama naj bi v času počitnikovanja na otoku rada zavila v Nancy's. Ko bo v soboto dvotedenski poletni oddih na otoku začela celotna družina Obama, naj bi Sasha svoje delo prekinila in se pridružila staršem in sestri.

Enoletni premor Malie Obama
Starejša hčerka Baracka in Michelle, 18-letna Malia, pa je junija maturirala. Šolanje bo nadaljevala na prestižni univerzi Harvard, in to šele jeseni 2017, saj, kot so sporočili iz Bele hiše pred časom, želijo počakati, da bo njen oče prej zapustil predsedniško funkcijo. Malia si je privoščila enoletni premor pred začetkom študija na univerzitetni ravni (t. i. gap year), med daljšim potovanjem pa naj bi nekaj časa opravljala tudi prakso na veleposlaništvu v Madridu.