Putina po poročanju britanskega Newsweeka ne spremlja velika delegacija, zato avtomobil vozi sam. Foto: Reuters
Putina po poročanju britanskega Newsweeka ne spremlja velika delegacija, zato avtomobil vozi sam. Foto: Reuters

"Nimam pojma," je dejal Putinov predstavnik za stike z javnostjo za televizijo Dozhd, ko so ga vprašali po identiteti potnice v črnem mercedesu, ko je potoval v Karelijo. "Varnostnica," je nato dejal za spletno stran Life, ko ugibanja kar niso poniknila.

Posnetek skrivnostne potnice je najprej objavil televizijski kanal Zvezda. Na njem Putin parkira avtomobil in odpre vrata skrivnostni potnici. Edina podrobnost, ki je vidna na posnetku, je rdeča torbica.

Zasebno življenje ruskega predsednika ostaja uganka. Zadnji intervju na temo družinskega življenja je dal, preden je prvič šel v boj za predsedniški stolček. Znano je zgolj, da se je leta 2014 ločil od žene Ljudmile, ki ga nič več ne spremlja na uradnih obiskih po svetu. In da je pred časom postal še drugič dedek.

Če vam zaupam njuni imeni, njuno starost, ju boste takoj identificirali," je dejal Putin pred dnevi in zaupal, da starejši vnuk že obiskuje vrtec. "Nočem, da odraščata kot princa. Želim, da odrasteta v normalna človeka," je dodal Putin.