Prepoved združevanja velja tudi v New Yorku. Foto: Reuters
Prepoved združevanja velja tudi v New Yorku. Foto: Reuters

Kot piše New York Post, sta novinarja Alex Brook Lynn in Adam Levy v petek prihitela pred poročni urad, a ugotovila, da so se po naročilu župana Billa de Blasia njegova vrata že zaprla. A ker sta dovoljenje za sklenitev zakonske zveze pridobila dva dni prej, so se ju mestne oblasti usmilile. Skozi vrata je prišel eden izmed zaposlenih v mestni upravi, sodnik za kazensko pravo, in ju v obredu pred stavbo, ki je trajal vsega minuto, poročil.

Po zaobljubi večne ljubezni je sodnik Kevin McGrath dejal: "Zdaj vaju razglašam za moža in ženo. Lahko se pozdravita s komolci." Mladoporočenca sta to res storila, nato pa se vseeno tudi poljubila.

Par se je zaročil lani v Parizu in za konec leta načrtoval veliko poroko s svati, družino in glasbo, a je širjenje novega koronavirusa njune načrte postavilo na glavo. "Izmed vseh ljudi na svetu je prav Adam tisti, s katerim si najbolj želim preživeti to pandemijo," je možu polaskala žena.
Da jih ne bi izpostavljala nevarnosti okužbe, so doma ostali tudi njuni starši. "Seveda ju pogrešava, a v tem kaosu je pomembno tudi, da ne pozabimo tistim, ki jih ljubimo, tega povedati in pokazati," sta dejala.

Za njima je isti sodnik poročil še en par. Mladoporočenca sta nosila zaščitni maski in modre zaščitne rokavice iz lateksa, zato sta si tudi prstana nadela kar čeznje.