Foto: EPA
Foto: EPA

Napad naj bi se v lasvegaškem hotelu zgodil tik pred Ronaldovim prestopom v Real Madrid leta 2009. Mayorga naj bi nogometaša spoznala v nočnem klubu, kjer je bila s prijatelji. Po zabavi jih je povabil v svojo hotelsko sobo, kjer naj bi jo pozneje spolno zlorabil. Mayorgova je takoj po napadu odšla na policijo, vendar takrat zaradi strahu ni hotela izdati imena napadalca.

Primer je ponovno zaživel leta 2017, ko je nemški časopis Der Spiegel objavil nekaj dokumentov o primeru. V njih naj bi bilo več dokazov o nogometaševi dvoličnosti in neresničnih navedbah. Glavni med dokumenti je bil zunajsodni dogovor med Kathryn Mayorga in Ronaldom, v katerem ji je ta izplačal 375.000 evrov odškodnine. Mayorgova je po ponovnem pojavu primera znova vložila tožbo zaradi spolnega napada na zvezno sodišče.

Tožilstvo je zdaj po pregledu vseh dokazov ugotovilo, da ne more z gotovostjo trditi, da se je napad zgodil, zato proti nogometašu ne bodo uvedli kazenskega postopka. Ronaldov klub Juventus se je zaradi nevarnosti prijetja nogometaša izognil turneji po Severni Ameriki, zato so trenutno na potovanju po Aziji.