Na zmago Donalda Trumpa so se odzvali že v prvi epizodi po volitvah. Foto: Reuters / Fox
Na zmago Donalda Trumpa so se odzvali že v prvi epizodi po volitvah. Foto: Reuters / Fox
the simpsons
Dogodivščine risanih junakov bodo gledalci lahko spremljali še vsaj dve sezoni. Foto: Reuters / Fox

Ustvarjalec serije Dan Greaney je Donalda Trumpa že leta 2000 vključil v prav posebno epizodo, ki je bila postavljena v prihodnost - Lisa je postala predsednica ZDA in se je na začetku mandata morala ukvarjati z vsemi nepravilnostmi, ki jih je povzročil njen predhodnik Trump.

"Takrat smo njega izbrali zgolj zato, ker je bil najbolj absurdna oseba, ki nam je prišla na misel," je pojasnil Matt Groening ter dodal, da so njegovi zmagi vseeno pripisovali le malo verjetnosti.

"Trumpov predsedniški mandat se nam je zdel odlična postaja za našo državo, tik preden dokončno nastopi konec," je o njegovi izvolitvi že pred 16 leti dejal Greaney. Ko pa se je to dejansko zgodilo, so ustvarjalci serije The Simpsons takoj na začetku prve epizode po ameriških volitvah zapisali, da je včasih precej neprijetno imeti prav.

Kaj vse so še predvideli?
Poleg tega, da Lisa leta 2030 rešuje državo, ki jo je Donaldu Trumpu uspelo kar precej pretresti, je serija v več kot 600 epizodah napovedala tudi nekatere druge dogodke.

Kraja limon
Leta 1995 so v epizodi Lemon of Troy otroci iz Shelbyvilla otrokom iz Springfielda ukradli limonovec, kar se je leta 2013 v okolici Houstona tudi dejansko zgodilo - tudi z vrta Kae Bruney so tatovi odnesli prav drevo z limonami.

Riba s tremi očesi
Bart je pred 26 leti v mlaki, ki se je nahajala blizu Burnsove jedrske elektrarne, ujel ribo s tremi očesi. Takšno ribo so, prav tako v prostoru, ki se je napajal z vodo iz nuklearke, našli leta 2011 v Argentini.

Tetovaže kot znak uporništva
Tako kot se je v seriji zaradi jeze nad Marge tetoviral Bart, se je na Novi Zelandiji Lee Weir, saj so mu starši prepovedali gledati nadaljevanko The Simpsons. V znak neodobravanja je svoje telo poslikal s kar 41 tetovažami Homerja, je tudi lastnik svetovnega rekorda z največ tetovažami enega risanega junaka.

The Simpsons so napovedali tudi izum videoklica, naušnike v obliki hamburgerjev, gradnjo črepinje v Londonu (The Shard) in celo izbruh ebole. Tudi to, da bodo člani zasedbe The Rolling Stones koncertirali, čeprav se bodo bližali sedemdesetim letom starosti, se je ustvarjalcem že leta 1995 zdelo povsem verjetno.