Foto:
Foto:
Španski gasilci so za koledar odvrgli težka oblačila.
Starejša dekleta se v filmu slečejo za reševanje bolnišnice.

Rotary Club iz New Yorka upa, da bo odgovor pritrdilen. Izdali so namreč koledar, v katerem je trinajst njihovih članov v dobrodelne namene sleklo oblačila. Modeli, ki so stari tudi 65 let, med njimi sta tudi upokojeni zobozdravnik in gradbenik, so odvrgli skoraj vse.

Kdo je kaj razkril?
Mister meseca januarja svoje bogastvo pokriva zgolj z delovnim orodjem, mistra meseca februarja so fotografirali za premeteno postavljenim šopkom rož, mistru meseca maja pa, zleknjenemu na pisalni mizi, naročje zakriva prenosni računalnik. Največ je odkril mister meseca aprila, ki na fotografiji nosi le svoje tekaške copate.

Društvo se je za "odkriti koledar" odločilo v želji, da bodo zbrali več denarja, ki ga namenjajo v dobrodelne namene, med drugim za tamkajšnjo bolnišnico.

Ena glavnih pobudnic za zanimivo idejo Rosalie Maguire je dejala, da so hoteli misliti zunaj vsakdanjih okvirov in se spomniti nekaj novega.

Kot kaže, se jim je to tudi izplačalo, saj so v štirinajstih dneh prodali kar tisoč koledarjev po 20 dolarjev, prodaja pa še kar narašča.

Pomiselki ... ah, ne!
Čeprav golo poziranje ne ustreza vsakomur in nad koledarjem niso vsi navdušeni, iskanje prostovoljcev ni bilo težavno. Od štirinajstih vprašanih mož je sodelovanje zavrnil samo eden.

Mister meseca aprila pravi, da je bilo poziranje zabavno, kakršen naj bi bil tudi sam koledar. Edine pomisleke v zvezi z goloto je imela njegova žena. Ni ji namreč všeč, da njena prijateljica fotografijo mistra aprila uporablja kot ohranjevalnik zaslona na svojem računalniku.

Zgledi vlečejo
Čeprav se ideja res zdi izvirna, v resnici še zdaleč ni tako.

Pred dobrim mesecem so se v pomoč tamkajšnjim gasilcem za koledar slekle starejše ženske iz Kalifornije, v Španiji pa so se ob 150-letnici gasilske čete za koledar slekli kar postavni gasilci sami. Seveda bo izkupiček od privlačnega koledarja šel v dobrodelne namene.

Prav tako se je za koledar slekel neki angleški vikar skupaj z zdravnikom in policajem. Izkupiček od koledarja so porabili za popravilo orgel in cerkvene strehe.

Leta 2003 so posneli tudi uspešno komedijo Dekleta s koledarja, v katerem se podobno kot newyorški dobrotniki naslovne junakinje slečejo za tamkajšnjo bolnišnico.