Čas, ki je potreben za pripravo pice, želijo občutno zmanjšati. Foto: Ironate
Čas, ki je potreben za pripravo pice, želijo občutno zmanjšati. Foto: Ironate
ironate
Posoda je uporabna tudi za pripravo drugih jedi. Foto: Ironate

S tem zneskom je projekt občutno presegel prvotni cilj, ki je znašal 20.000 dolarjev oziroma nekaj več kot 18.000 evrov. "Kickstarter je za nas predstavljal preizkus trga. Glede na to, da je zanimanja očitno relativno veliko, bomo nadaljevali prodajo prek spleta, z nekaterimi trgovci in distributerji pa se že dogovarjamo tudi za prodajo v fizičnih trgovinah," je ob koncu kampanje dejal Kastelic.

V letu 2017 želijo po njegovih besedah optimizirati proizvodnjo in ustvariti ekipo, ki bo Ironate razvijala naprej. Načrtujejo kar nekaj dodatkov za posodo, v izdelavi pa je tudi podaljšek, ki posodo naredi višjo in omogoča še pečenje kruha ter drugega višjega peciva kar na štedilniku.

Pripravljajo tudi povsem nov izdelek
"Razvoj poteka počasi, saj trenutno večino pozornosti posvečamo posodi za pečenje pice. Za zdaj še ne želim razkrivati, za kaj točno gre, ampak lahko povem, da je izdelek povezan s pijačo, ki je najboljša družba pici - povezan je s pivom." Poudarja, da bo tudi ta izdelek ostal v duhu njihovega slogana Cooking Reinvented.

Proizvodnjo so začeli že med samo kampanjo, saj so postavili precej kratke roke za pošiljanje paketov. Podpornikom kampanje so obljubili, da bodo prvi kupci izdelek prejeli že pred 24. novembrom, dostava naslednje pošiljke pa je predvidena pred božičem.

Pica kot iz krušne peči
Kot posebnost navajajo, da za pripravo pice ni več potrebna pečica, saj se posoda v desetih minutah na štedilniku segreje tudi do 430 stopinj Celzija, pica pa je pečena v približno treh minutah.

Navdih izhaja iz kuhinje babic. Stare tehnike kuhanja in peke v posodah so želeli združiti s sodobnimi materiali in tehnikami proizvodnje. Izdelek je sestavljen iz posebne jeklene posode in pokrova ter snemljivih lesenih ročajev. Ravno zaradi materialov, načina priprave in strukture posode se zdi, da je pica pečena v krušni peči.

Ekipa ustvarjalcev dodaja, da sama posoda ni namenjena zgolj pripravi pic - uporablja se lahko tudi za peko in pripravo drugih jedi.