Prikaz tehnike zapeljevanja, ki jo je izpeljal newyorški tečaj. Foto: Reuters
Prikaz tehnike zapeljevanja, ki jo je izpeljal newyorški tečaj. Foto: Reuters
Zabava s koktejli
Tečaj moške pošilja v akcijo v bare in lokale. Foto: RTV SLO
Kitajski osvajalci
Vprašanje, staro tisočletja, kako narediti vtis na ženske? Foto: EPA


Ben ni imel uspešnega petkovega večera, potem ko sta ga hladno zavrnili dve privlačni svetlolaski. 23-letni režiser dokumentarnih filmov trpi za akutnim primerom "prezgodnje ejakulacije" - sam se prehitro ejakulira iz obetajočih pogovorov z ženskami, in sicer zaradi strahu pred zavrnitvijo.



Brez klišejev
Soustanovitelj tečaja Wayne Elise pravi, da ljudje mislijo, da učijo nesamozavestne moške, ki jim z dekleti ne gre, a bistvo tečaja naj bi bilo učenje moških, kako biti v nenaravnem okolju in kako se približati neznanim ženskam, da se te sprostijo in se odprejo. Tečaji potekajo ob koncu tedna, in sicer v New Yorku, Los Angelesu, San Franciscu, Londonu in Sydneyju. Eden izmed inštruktorjev tečaja, 21-letni Johnny Saviour, trdi, da se šola izogiba poučevanju izrabljenih klišejev in da moške namesto tega raje uči, kako trezno misliti, dati svoje negotovosti na stran in se naravno odzivati na ženske namige.

Intenzivni konec tedna
Tečaj se začne v petek popoldne s preletom Elisove teorije privlačenja. Nato vadijo teorijo drug na drugem, tako da eden izmed para prevzame vlogo ženske, nadaljujejo pa vaje besednih asociacij. Večer preživijo po barih ali klubih, kjer se trudijo v praksi nagovoriti dekleta, naslednje jutro pa inštruktorji s svojimi učenci preletijo dogajanje prejšnje noči in opozarjajo, kaj so naredili prav in kaj narobe. Nato se vaja ogovarjanja žensk ponovi.

Jutro po tem
Četica petih nesamozavestnežev, starih od 21 do 43 let, se zjutraj dobi s svojimi inštruktorji na newyorškem Union Squaru. Sam, naduti diplomiranec iz Bostona z obrito glavo in debelo verižico okoli vratu, pravi, da je naveličan spati s "pijanimi bejbami" in da se hoče naučiti, kako pravilno osvojiti ženske. Tim, 23-letni uglaševalec klavirjev iz New Yorka, pravi, da, odkar je polno zaposlen, težko spoznava ženske, čeprav živi v mestu z milijoni predstavnicami nežnejšega spola.

Od zgube do Casanove
Ben meni, da se je skušal iz vsakega sodelovanja nekaj naučiti, čeprav v petek zvečer ni imel sreče. Štirideset minut kasneje hoče Ben ogovoriti žensko v knjigarni. Neuspešno. Inštruktor mu svetuje, naj najprej ogovori moškega prodajalca, da se nauči vpliva brez pritiska. Kmalu se Ben približa drugi ženski. Ta odide, ne da bi ga opazila. "Počutim se malce pretresenega," reče Ben po zadnji zavrnitvi.

V zgodnjih nedeljskih urah v prepolnem baru na Peti aveniji Ben končno sije od zadovoljstva. Do pol polnoči je že ogovoril štiri skupine deklet in navezal nekaj stikov: "Vsekakor sem našel svojo pot do izpolnitve. Bil sem jaz in delovalo je." Drugi učenci šole zapeljevanja se zabavajo na dekliščini, polni pijanih žensk iz New Jerseyja.