Premier se je na objavo obdelane fotografije odzval s šaljivim tvitom. Foto: Reuters
Premier se je na objavo obdelane fotografije odzval s šaljivim tvitom. Foto: Reuters

Napako so sicer zakuhali v premierjevem kabinetu, kjer so na spletni strani vlade objavili fotografijo njegove družine. A več pozornosti kot Morrisonovi družini so uporabniki družbenih omrežij namenili premierjevim čevljem, ki jih je na fotografiji doletela nesrečna retuša. Ne samo, da so bili sijoče beli, eden od uporabnikov Twitterja je opazil, da ima premier po obdelavi fotografije obuta dva leva čevlja.

To je sprožilo številne posmehljive in kritične odzive. "Čevlji so resnični, na fotografijo so dodali trenutnega premierja," je zapisal neki uporabnik Twitterja.

Preveč umazani za fotografijo

Morrison je priznal, da so njegove umazane športne copate zares skušali zamenjati z novimi belimi čevlji. "Nisem zahteval novih čevljev, če pa že morate obdelovati fotografijo, se raje osredotočite na lase (in njihovo pomanjkanje) ‒ in ne na stopala. Tukaj je v vsej svoji slavi ‒ moja obutev, kadar se lahko rešim iz obleke," je prek Twitterja sporočil svojim uslužbencem in ob sporočilu objavil tudi fotografijo svojih starih športnih copatov.

Obdelano fotografijo so po številnih kritikah na spletni strani vlade nato zamenjali s pravo.