Cvirn je pred dražbo dejal, da je majico kupil v ZDA in da je bila podobna majica prvič narejena v Veliki Britaniji leta 2007. Foto: Aukcije.hr
Cvirn je pred dražbo dejal, da je majico kupil v ZDA in da je bila podobna majica prvič narejena v Veliki Britaniji leta 2007. Foto: Aukcije.hr

Majica, ki je razjezila premierko Jadranko Kosor in zaradi katere je Ivan Cvirn dobil tudi odpoved, je dvignila veliko prahu tako na Hrvaškem kot tudi v sosednjih državah. Včeraj se je po desetih dneh končala dražba za majico televizijskega snemalca Ivana Cvirna, ki je konec julija ostal brez službe, ker je majico z napisom 'I don't need sex, the government fucks me every day' nosil med sejo vlade.

573 evrov v dobrodelne namene
Med 132 ponudniki je največ za omenjeno majico ponudil Ljubljančan pod vzdevkom 50 je več kot 100. Izklicna cena majice je bila le eno kuno (13 centov), že po 24 urah pa je dosegla ceno 411 evrov. Kot poročajo iz Hrvaške, se želi kupec majice iz Ljubljane osebno spoznati s Cvirnom, glede na to, da sta oba zasedena, se bo primopredaja zgodila čez 7-10 dni.

Kot je napovedal Cvirn na spletni strani aukcije.hr, bo denar od prodane majice podaril v dobrodelne namene. Ta bo moral denar nakazati na račun omenjenega društva, ki skrbi za otroke brez staršev in otroke s posebnimi potrebami.

Ves znesek bo Cvirn poklonil tistim, ki jim je pomoč bolj potrebna kot njemu, spletna stran aukcije.hr pa bo majico dala v okvir, da bi se čim bolj ohranila za prihodnost kot opomin, da svoboda misli ne sme nikoli biti ogrožena.