Vi znate hoditi v čevljih z visoko peto? Foto: EPA
Vi znate hoditi v čevljih z visoko peto? Foto: EPA
Čevlji
Kaj je razlog, da ženske nekatere čevlje obujejo le enkrat? Foto: EPA

Lastnica telovadnice Donna Cyrus organizira tečaje, kjer se ženske lahko naučijo hoditi v visokih petah in se pri tem počutijo neznansko zapeljive. Tečaj, ki ga je organizirala zaradi težav žensk, ki so tudi pozimi želele nositi visoke pete, vključuje učenje zapeljive hoje z visokimi petami, pa tudi utrjevanje mišic spodnjega dela telesa, kar naj bi izboljšalo ravnotežje in držo.

V visokih petah ženske hodijo le zadnjih 15 minut vadbene ure, prej pa nosijo športne copate. Obiskovalke se tečaja udeležujejo zaradi različnih razlogov.

Nekatere bi rade znale hoditi v čevljih z visoko peto, ko se v petek zvečer odpravijo ven, druge pa so za posebno priložnost kupile čevlje z visoko peto, pa jih ne znajo nositi.

In v čem je skrivnost zapeljive hoje v čevljih z visoko peto?Pri hoji ne glejte v tla, temveč naprej, utrdite svoje gležnje, drugače se vam lahko zvijejo navznoter ali navzven. Cyrusova dodaja: "Vaša stopala si nikoli ne bodo opomogla od hoje v visokih petah, ker to ni naravna drža telesa. Ta tečaj pa bo okrepil vaše mišice in hoja v visokih petah bo manj boleča, a nikoli povsem brez bolečin. Tečaje organizirajo tudi v Los Angelesu in Miamiju.