Brezmesni burgerji so postali zlasti v ZDA velika uspešnica. Foto: AP
Brezmesni burgerji so postali zlasti v ZDA velika uspešnica. Foto: AP

Burger King namreč svoj "Impossible Whopper" (veganska alternativa njihovega najbolje prodajanega burgerja) oglašuje z geslom "100% whopper, 0% govedina".

Sorodna novica Zadnji hit: vege burgerji, ki dejansko "krvavijo" kot pravi

Tožnik Phillip Williams, vegan s Floride, navaja, da je ta izjava zavajajoča, saj je veganski burger spečen na istem žaru kot običajni burgerji.

Williams je svoj "Impossible Whopper" brez dodatka majoneze kupil v drive-through poslovalnici Burger Kinga v Atlanti, potem ko je o njem bral na spletu. Za veganski whopper je odštel okoli dolar več, kot stane običajni whopper.

Ker je Williams strogi vegan, ki ne je nobenih živalskih izdelkov, je pozorno proučil sestavine burgerja, da ne bi zaužil kakšne majoneze, preden ga je pojedel.

Pri Burger Kingu tožbe ne komentirajo. Foto: AP
Pri Burger Kingu tožbe ne komentirajo. Foto: AP

A ga je šokiralo, ko je pozneje ugotovil, da je Impossible Whopper spečen na istem žaru kot mesne različice. Kot poudarja, to nikjer ni bilo označeno niti ga ni osebje posvarilo, preden mu je izročilo naročeni burger.

Tožba "v imenu vseh veganov"

Williams zato navaja, da so ga pri Burger Kingu prevarali, zato ga toži "v imenu vseh veganov in vegetarijancev", ki so podobno kupili omenjeni burger pod lažnimi obljubami.

Predstavnik Burger Kinga je za medije sporočil, da tekočih pravnih postopkov ne komentirajo. Najdemo pa na spletni strani Burger Kinga, pod oglasom za veganski burger, pripis: "Za goste, ki bi radi brezmesno izbiro, je po dogovoru na voljo poseben način priprave."

Kot piše Guardian, ni jasno, ali so pri Burger Kingu pripis dodali po aferi z Williamsom.