Foto:
Foto:
... vibrator. Pričakovali so bombo.
Vsa letala, tako majhna kot velika, so morali preusmeriti na drugo letališče.

Letališko osebje je po pripovedovanju nekaterih potnikov dobesedno ponorelo, ko je odkrilo paketek s sumljivo vsebino. Sam paketek niti ne bi bil tako sumljiv, če se iz njega ne bi slišalo neko nenavadno brnenje. Tako so poklicali policijo, ki je sklepala, da je v zavojčku bomba.

Ko so zavojček končno odprli, seveda ni bilo ne duha ne sluha o bombi. V njem je bil namreč vibrator, ki je bil vklopljen.

Do dogodka, ki je izzval jezo potnikov in zamude letal, je prišlo v nedeljo ob devetih zjutraj po lokalnem času. Zavojček je našel eden izmed varnostnikov na letališču.

Zavojček se je nahajal v enem izmed smetnjakov v letališkem bifejčku na letališču Mackay na severovzhodu Queenslanda. Policisti so celotno letališče in najbližjo okolico izpraznili, vse čakajoče so evakuirali, vsi pravkar prispeli potniki, stevardese, piloti, zaposleni v baru in v izposojevalnici avtomobilov so bili prav tako prisiljeni oditi.

Lastnica barčka, v katerem se je zgodil incident, Lynne Bryant, je povedala, da je njeno osebje pospravljalo mize, ko so iz enega od košev zaslišali čudne zvoke. "Zelo smo bili presenečeni in popolnoma smo se prestrašili, ko se je zavojček premaknil in se je vsebina celotnega koša začela tresti," je še dejala Lynne. Poklicali so varnostno službo, ki je že v nekaj minutah evakuirala letališče.

Zvoki so bili podobni vibratorjevim
Predstavnica za medije lokalne policije je o dogodku povedala, da so v nekaj minutah po odkritju pričakovali še dve letali, a sta ti morali pristati stran od letališča. Tudi potniki, ki so pravkar prispeli, so prtljago dobili v mestu in ne na letališču. Situacija je dosegla vrhunec, ko so se predstavniki policije in letališkega osebja zbrali pri zavojčku, potem pa so odkrili, da gre za seksualni pripomoček. Dodala je še, da so se ji zvoki sicer zdeli podobni vibratorjevim, a je bilo vseeno boljše, da so izpraznili letališče, da se ni zgodila kakršna koli nesreča.

Bolje preventiva kot huda tragedija
Tako so ljudje na varnem in nihče ne žaluje, čeprav oblasti obžalujejo, da so imeli potniki zaradi enega aktivnega vibratorja toliko težav in zamude.