Foto:
Foto:

Ahmadinedžad, sin kovača, je za iranski časopis povedal, da pomembne gospodarske informacije dobiva od "delavnih lastnikov trgovin v soseski", ker živijo med navadnimi ljudmi. Med njimi je izpostavil svojega mesarja, ki "se zaveda težav ljudi".

Lastnike lokalov iz svoje soseske je iranski predsednik omenjal tudi že v parlamentu, ko so mu očitali visoko inflacijo v državi. Irance je med govorom o proračunu januarja pozval, naj kupujejo paradižnik pri njih, saj nimajo tako visokih cen kot drugi.

Visoka inflacija najbolj prizadela revne
Inflacija v Iranu je bila februarja 17-odstotna, gospodarstveniki pa pravijo, da bodo cene v državi še naraščale, kar med Iranci sproža vedno večje negodovanje. Godpodarstveniki za visoko inflacijo krivijo Ahmadinedžadovo politiko nižanja obrestnih mer, kar je najbolj prizadelo ravno revne prebivalce, za katere naj bi se iranski predsednik najbolj zavzemal.

Ahmadinedžad je takšne kritike zavrnil, češ da je inflacija težava, ki izvira še iz časa, ko še ni vodil vlade, medije pa je obtožil, da so problem inflacije napihnili.