Angela Merkel. Foto: EPA
Angela Merkel. Foto: EPA

Dogodek je v zadnjih dneh šokiral Nemčijo. Domnevno gre za prvi umor, povezan z vladnimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Nemška vlada najostreje obsoja ta načrtni umor," je sporočila tiskovna predstavnica kanclerke Ulrike Demmer. "Žalujemo za mladeničem, ki je bil zlobno ustreljen in ubit," je dejala.

Zdaj je na vrsti neodvisni preiskovalni sistem, da preuči ta grozljiv zločin, je dodala. Zagotovila je še, da se bo vlada borila proti deljenju družbe in širjenju sovraštva.

Sorodna novica Na bencinski črpalki v Nemčiji zaradi spora glede maske ubil prodajalca

Spor v mestu Idar-Oberstein v zvezni državi Porenje-Pfalška se je začel, ko je blagajnik moškemu, ki je želel kupiti pivo, dejal, naj si nadene zaščitno masko. Te so namreč zaradi pandemije covida-19 obvezne v vseh trgovinah v Nemčiji. Po kratkem prerekanju je moški odšel.

Približno uro in pol pozneje se je vrnil, tokrat z masko. A ko je s pivom prišel na blagajno, jo je snel in sledil je nov prepir. Osumljeni je nato izvlekel revolver in zaposlenega študenta ustrelil v glavo.

49-letni morilec se je naslednji dan sam odpravil na policijsko postajo in se predal. Priznal je umor in policiji povedal, da se je zaradi protikoronskih ukrepov, ki jih doživlja kot kratenje svojih pravic, počutil stisnjenega v kot. Svoje stališče naj bi širil tudi po spletu.