Fotografija je simbolična. Foto: EPA
Fotografija je simbolična. Foto: EPA

Pokojna 89-letnica naj bi imela demenco in naj bi umrla naravne smrti junija lani, poroča BBC.

Njen 66-letni sin pa je njene posmrtne ostanke prenesel v klet, jih zavil v povoje in obdal z vrečami ledu, da bi prikril vonj. Redno je odstranjeval tekočino, na koncu pa je truplo prekril celo s peskom za mačke. "Truplo je bilo dobesedno mumificirano," je dejal kriminalist Helmuth Gufler.

Lagal svojemu bratu

Ker moški, ki je pozneje dejanje priznal, materine smrti ni prijavil, je celo leto prejemal okoli 50.000 evrov pokojnine. Ob tem pa je svojemu bratu dejal, da je mati v domu za starejše in da je ni smiselno obiskovati, saj zaradi demence ne prepozna več svojcev.

Tragedijo razkril poštar

Pokojnino je ženska prejemala na dom, namesto nje pa jo je od poštarja sprejemal kar njen sin. Ko pa je prišlo do menjave poštarjev in je novi hotel žensko videti in se prepričati, da je še živa, je njen sin to zavrnil.

Pokojnina tako ni bila izplačana, na podlagi tega pa so pristojne službe sprožile preiskavo, kar je pripeljalo do odkritja. Truplo so v kleti hiše na Tirolskem odkrili v soboto, je še povedal Gufler.

Moški je priznal, da se ni želel odpovedati dohodkom, ki jih je prejemala njegova mati. "Jasno mu je bilo če bo prijavil njeno smrt, bi se izplačila takoj ustavila. Sam ne bi zmogel plačati niti pogreba niti obdržati hiše, v kateri sta živela," je še povedal avstrijski policist.

Moškega so ovadili zaradi finančne prevare. Ovadili so ga tudi zaradi zlorabe pravic pokojne do pokopa.