Hope Hicks je s Trumpom sodelovala že nekaj let pred njegovim prevzemom predsedniškega položaja. Foto: Reuters
Hope Hicks je s Trumpom sodelovala že nekaj let pred njegovim prevzemom predsedniškega položaja. Foto: Reuters
Hope Hicks odhaja iz Bele hiše

Sodelavcem naj bi dejala, da je v Beli hiši dosegla vse, kar je lahko, poroča BBC. 29-letnica je že četrta vodja komunikacij Bele hiše, pred njo so bili na tem položaju Mike Dubke, Sean Spicer in Anthony Scaramucci.

Tiskovna predstavnica Bele hiše Sarah Sanders je dejala, da ni še jasno, kdaj bo Hope Hicks, ki je na položaju od avgusta lani, dejansko zapustila administracijo. Dodala je še,da odstop ni povezan s torkovim pričanjem na odboru predstavniškega doma za obveščevalne dejavnosti, ko je Hope Hicks priznala, da je občasno lagala za predsednika Trumpa, a da je šlo za "manjše laži", kot recimo, da je predsednik na sestanku, čeprav ni bil.

Zanikala pa je, da je lagala o čemer koli pomembnem za preiskavo o domnevnem ruskem vpletanju v ameriške predsedniške volitve leta 2016. Zaradi njene izjave ji ameriški pravni strokovnjaki že napovedujejo obtožnico v preiskavi posebnega tožilca Roberta Muellerja razen, če se ne dogovori o pričanju proti komu pomembnejšemu, če ima koristne informacije, poroča Slovenska tiskovna agencija. Po napovedi njenega odstopa je demokratski član senatnega odbora za pravosodje Richard Blumenthal dejal, da se mora zdaj pojaviti tudi pred tem odborom, kjer bi morala biti priča.

Trump je Hope Hicks pohvalil, češ da je v zadnjih treh letih sodelovanja z njim opravila izjemno delo. Dejal je še, da je prepričan, da bosta v prihodnosti še sodelovala.

Februarja se je njeno ime pojavilo v okviru afere, povezane z uslužbencem Robom Porterjem, ki je bil obtožen nasilja nad nekdanjima ženama. Hope Hicks, ki naj bi imela razmerje z obtožencem, je pripravila izjavo v Porterjevo obrambo, Trump pa naj bi bil z njenim načinom reševanja tega problema nezadovoljen. Z obrambo Porterja je namreč vrgla novo slabo luč na Belo hišo in Trumpa, ki je tudi sam obtožen večkratnega neprimernega spolnega ravnanja.

Hope Hicks odhaja iz Bele hiše