Duhovnika, ki je osumljen umora, so v Dubrovniku posvetili leta 2004. Foto: Hrvaška turistična skupnost
Duhovnika, ki je osumljen umora, so v Dubrovniku posvetili leta 2004. Foto: Hrvaška turistična skupnost

Dubrovniška policija je potrdila, da so nekaj pred 2. uro prejeli obvestilo o hrupu pri župnišču, v katerem je živel duhovnik, in našli truplo funkcionarja z vidnimi telesnimi poškodbami. Dubrovniški Vjesnik je na svoji spletni strani poročal, da je prišlo do fizičnega obračuna med duhovnikom in funkcionarjem in da je ta umrl zaradi hudih poškodb. Okoliščine dogodka niso znane.

Duhovnik je bil znan hrvaški javnosti
Za Slobodno Dalmacijo je duhovnik decembra lani javno spregovoril o prepirih z umorjenim funkcionarjem. Takrat je povedal, da je bil med vojno pripadnik hrvaške vojske in da se je takrat odločil, da bo, če bo preživel vojno, postal duhovnik. Maturiral je na srednji teološki šoli v Zagrebu. Med drugim je zaprisežen motorist, ima tetovaže, uhan in je lastnik več psov - enega izmed njih naj bi mu nekdo ubil.

Duhovnik naj bi bil frizer takrat nadškofa Franceta Rodeta
Za splitski časnik je 43-letnik med drugim povedal, da je teologijo končal v Ljubljani, kjer je tudi skrbel za 400 brezdomcev, ki so se zbirali v eni od ljubljanskih cerkva, v kateri je bil Karitas.

Omenil je še, da je brezdomce tudi redno strigel in da ga je takratni ljubljanski nadškof Franc Rode določil, da bo tudi njegov frizer. V Sloveniji je spoznal duhovnika iz Župe Dubrovačke, ki mu je predlagal, naj pride v Dubrovnik, kjer manjka katoliških duhovnikov. V Dubrovniku so ga leta 2004 tudi posvetili.