Stojić je priznal napake v svoji prijavi premoženja. Foto: Radio Capodistria/La Voce del Popolo
Stojić je priznal napake v svoji prijavi premoženja. Foto: Radio Capodistria/La Voce del Popolo

Izstopil je tudi iz v hrvaški Istri vladajoče Istrske demokratske skupščine (IDS).

Novinarka Chiara Bilić je v prejšnjo sredo dobila prostaški odziv Stojnića na vprašanje o nelogičnostih in nejasnostih glede njegovega premoženja, ki ga mora kot državni uradnik prijaviti.

Na vprašanje novinarke je Stonjić v telefonskem pogovoru odgovoril žaljivo z večkratnim prostaškim omenjanjem svojega spolovila in oralnim spolnim odnosom.

Stojnić se je v četrtek zaradi neprimernih besed opravičil novinarki, uredništvu Glasu Istre, vsem ženskam in celotni javnosti. Ni želel pojasnjevati ozadja celotne zgodbe, je pa priznal, da za tovrsten odziv na vprašanje novinarke ni opravičila. Novinarki naj bi se nameraval tudi osebno opravičiti. Priznal je tudi napake v svoji prijavi premoženja.

V IDS-ju so potrdili, da je Stojnić izstopil iz stranke. V stranki so sicer takoj po incidentu sporočili, da je tovrstna primitivna raven komunikacije nesprejemljiva z njihovimi temeljnimi načeli.

Neprimeren odnos župana do novinarke je med prvimi ostro obsodilo hrvaško novinarsko društvo (HND). Skupaj s hrvaškim novinarskim sindikatom so lani poleti sprožili akcijo "Le odgovorite na vprašanje". Neposredni povod za kampanjo je bila seksistična izjava zagrebškega župana Milana Bandića do novinarke.