"Nič me več ne preseneti," je dejal eden izmed uporabnikov Twitterja po objavi članka o selfiju. Foto: Facebook

Fotografijo, na kateri je razvidno, kako mlad moški na železniški postaji v Piacenzi dela selfi, z drugo roko pa kaže "V", je objavil fotograf medijske hiše, ki je poleg nje napisal, "da smo popolnoma izgubili občutek za etiko". Policija je mladega moškega prijela, po njenem posredovanju pa je moral takoj izbrisati sporno fotografijo. Kot poroča BBC, so mladeniča zaslišali in izpustili, podlage za sodni pregon ni. Ženska je bila v nesreči tako poškodovana, da so ji morali amputirati nogo.

Dogodek se je zgodil konec prejšnjega meseca, od tedaj pa se je fotografija pojavila v več medijih, močno pa odmeva predvsem na družbenih omrežjih. V La Stampi je novinarka Antonella Boralevi zapisala, da je moški "izključil svojo dušo in postal avtomat interneta," radijska voditeljica Nicola Savino pa je dejala, da človeška rasa "galopira proti izumrtju".

Novinar in fotograf Giorgio A. Lambri, ki je posnel omenjeno fotografijo 26. maja, je članek, objavljen v nedeljski izdaji časopisa Liberta, zgovorno naslovil: "Barbarizem, ki ga ne pričakuješ: selfi pred tragedijo."