Srbija in Turčija zaznamujeta 140 let od vzpostavitve diplomatskih odnosov. Foto: Reuters
Srbija in Turčija zaznamujeta 140 let od vzpostavitve diplomatskih odnosov. Foto: Reuters

Erdogan se je že sešel s srbskim kolegom Aleksandrom Vučićem. Izrazila sta prepričanje o še boljšem dvostranskem in gospodarskem sodelovanju med državama. Vučić je spomnil, da je ob prvem Erdoganovem obisku leta 2017 trgovinska menjava med državama znašala 830 milijonov evrov, lani pa je že presegla milijardo.

Spomnila sta tudi, da Srbija in Turčija letos zaznamujeta 140 let od vzpostavitve diplomatskih odnosov, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Vučić je še spomnil, da se bosta v torek na tristranskem vrhu sešla s člani predsedstva Bosne in Hercegovine, s katerimi bodo nato slovesno zaznamovali začetek gradnje avtoceste Beograd–Sarajevo na odseku Sremska Rača–Kuzmin, kjer dela že izvajata turško in srbsko podjetje.

Vrednost projekta je ocenjena na okoli 250 milijonov evrov. Erdogan je glede avtoceste dejal, da bo pot miru in prijateljstva med Srbijo in BiH-om.

V okviru Erdoganovega obiska bosta potekala tudi seja sveta za sodelovanje med državama in poslovni forum, podpisali pa bodo tudi vrsto dvostranskih sporazumov.