Foto: EPA
Foto: EPA

Podjetnik, ki je sicer italijanski državljan, je v sredo popoldne obvestil hrvaško policijo, da so mu ukradli večji znesek denarja in da so se tatovi napotili proti mejnemu prehodu, da bi pobegnili v Italijo.

Še isti dan je policija na mejnem prehodu Dragonja zaradi suma kraje aretirala šest italijanskih državljanov. Kriminalisti so ugotovili, da je trojica denar 31-letniku ukradla, potem so se z avtomobili napotili proti državni meji. Pri tem so jim pomagali še trije italijanski državljani, je sporočila italijanska policija.

Med aretiranimi sta pripadnika neapeljske policije in karabinjer iz Caserte, piše časopis Jutarnji list, ki se prek svojega dopisnika v Rimu sklicuje na vire iz italijanske policije. Časopis navaja, da so nepridipravi ukradli 150.000 evrov.

Podjetnik je hotel denar prepeljati čez mejo

31-letni podjetnik je hrvaškim policistom povedal, da gre za denar iz podjetja, ki ga je ravno zaprl na Hrvaškem. Pojasnil je, da je denar nameraval prepeljati v Italijo, očitno brez davka, piše zagrebški časopis. Pri prevozu denarja je nameraval angažirati nekega karabinjerja kot varnostnika, a je medtem karabinjer zbolel za covidom-19. Nadomestil ga je kolega, ki je pripeljal še dva italijanska policista.

Ali je 31-letni podjetnik pral denar na Hrvaškem, kaj je nameraval storiti z denarjem in ali je pri zapiranju podjetja poravnal vse obveznosti do hrvaške države, še ni znano, poudarja Jutarnji list.