Foto: Reuters
Foto: Reuters

Približno 300 metrov dolg most je običajno zelo prometen, tokrat pa na njem ni bilo veliko vozil zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. "Če bi imeli promet kot na običajen dan, bi se lahko zgodila tragedija," je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa dejal predsednik Toskane Enrico Rossi.

Prebivalci bližnje vasi Caprioglia so dopoldne sprva zaslišali glasen pok, nato pa zvok rušenja. K sreči sta bila na mostu domnevno le dve vozili.

Eden izmed dveh voznikov se je v zrušenju poškodoval, s helikopterjem so ga prepeljali v bolnišnico, njegove poškodbe pa naj bi bile lažje. Voznik drugega kombija se je rešil iz vozila in ostal nepoškodovan, vendar v šoku. Gasilci so nato preiskovali reko, da bi našli morebitne soudeležene v nesreči, poroča BBC.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Opozorila o slabem stanju mostu

Krajani so novembra lani po obdobju slabega vremena večkrat opozorili na slabo stanje mostu. Na njem se je tudi pojavila razpoka, ki pa so jo popravili.

Ministrica za promet Paola De Micheli zdaj od družbe Anas, ki od leta 2018 upravlja cesto, zahteva pojasnila. Župan Aulle Roberto Valettini je po lastnih besedah v zadnjih mesecih družbi Anas poslal tri pisma, v katerih je opozarjal na slabo stanje mostu.

Leta 2018 se je v Genovi zrušil avtocestni viadukt Morandi, pri čemer je umrlo 43 ljudi. Od tragedije je dotrajanost italijanske cestne infrastrukture vse pogosteje predmet javne razprave.