Eksplozija v poslovni zgradbi Pemex, reševalci še vedno iščejo preživele. Foto: EPA
Eksplozija v poslovni zgradbi Pemex, reševalci še vedno iščejo preživele. Foto: EPA

Policija je zaradi varnosti zaprla območje v bližini zgradbe. Okoli 500 reševalcev je vso noč iskalo morebitne preživele, ki bi bili lahko ujeti v zasutih prostorih. Po do zdaj znanih podatkih je umrlo 32 ljudi, 121 je ranjenih. Reševalci pa se bojijo, da bi se lahko število ponesrečencev povišalo.

Uradne izjave o samem dogodku ali vzroku ekslozije še ni, nesreča pa naj bi se zgodila v administrativnem delu poslovno stavbe B2. Preživeli pravijo, da se je prostor kar naenkrat močno stresel, zmanjkalo je elektrike, na tleh pa so bile razbitine, okna so počila, v prostor pa se je začel valiti gost dim. Zaposleni so začeli v paniki bežati iz prostora, medtem ko so nanje padali prašni delci iz razbitin.

Pred poslovno zgradbo v mehiški prestolnici se zbirajo svojci zaposlenih, da bi izvedeli novice o morebitnih preživelih. Znano je le to, da je do eksplozije prišlo v eni izmed spodnjih etaž. Mehiški predsednik Ebrique Pena Nieto je prek Twitterja svojcem izrazil sožalje: “V tem trenutku je naša prva naloga, da rešimo ranjene.”

V lanskem septembru je v eksploziji v skladišču nafte podjetja Pemex umrlo 30 ljudi, a današnja eksplozija v poslovni stavbi podjetja je ena večjih v zadnjih 30 letih v Mexico Cityju.