Incident se je zgodil na stopnišču hotela Park Inn na ulici West George v središču Glasgowa. V napadu z ostrim predmetom je neidentificirani napadalec ranil najmanj šest ljudi, ki so jih prepeljali v bolnišnico.

Med ranjenimi je tudi policist, ki je v kritičnem, a stabilnem stanju.

Škotska policija je sporočila, da so razmere pod nadzorom in da ni več nevarnosti za javnost. Ljudi so kljub temu pozvali, naj se izogibajo območju.

Višji predstavnik škotske policije Steve Johnson je potrdil, da je "osumljenca moškega spola ustrelil oboroženi policist". Dodal je, da v povezavi z incidentom ne iščejo morebitnih sostorilcev.

Nejasnosti glede števila žrtev
Točno število smrtnih žrtev in ranjenih še ni znano. Škotska policija je potrdila, da se v bolnišnici zdravi šest ljudi. Britanska televizija BBC je poročala o domnevno treh smrtnih žrtvah – storilcu in dveh žrtvah napada.

Eden izmed očividcev je za BBC dejal, da je po incidentu iz tretjega nadstropja hotela pritekel v recepcijo, ki je bila "prekrita s krvjo", in tam našel dva ranjenca.

Drugi očividec, ki je dogajanje opazoval iz bližnje poslovne zgradbe, je za BBC povedal, da so s prizorišča z reševalnimi vozili odpeljali štiri ljudi.

V hotelu Park Inn naj bi bili trenutno nastanjeni prosilci za azil, poroča BBC.

Sturgeonova in Johnson zgrožena

Prva ministrica Škotske Nicola Sturgeon je sporočila, da so poročila o incidentu "resnično grozna" in da se seznanja z dogajanjem.

Britanski premier Boris Johnson je dejal, da je "globoko užaloščen zaradi groznega incidenta v Glasgowu".